GUIDE: KOSTTILSKUD TIL DIN ALDER

Happy good looking senior couple husband and wife walking and playing with their adorable grandson in public city park

30'ERNE - JERN + VITAMINER OG MINERALER

Mange kvinder midt i 20’erne har planer om at få børn indenfor de kommende 5-10 år. Hvis du allerede har en graviditet i tankerne, så bør du idéelt set allerede nu påtænke at opbygge et jerndepot og derfor så tidligt som muligt sikre dig ekstra jern, enten via kosten eller via et kosttilskud.

Hvis du i forvejen ved, at din jernstatus er lav, er det naturligvis endnu vigtigere at komme i gang i god tid.

I en travl og hektisk hverdag med job, familie og fritidsinteresser kan du i perioder indtage et tilskud af vitaminer og mineraler, evt. kombineret med et energifremmende præparat, for at booste energien særligt i de mørke efterårs- og vintermåneder – hvor det kan være svært at finde energien og overskuddet.

40'ERNE - HUSK KALK, MAGNESIUM OG OMEGA-3

For mange er 40’erne her, hvor du mærker, at der sker ændringer både mentalt og fysisk. For mænd forekommer “overgangsalderen” ofte i starten af 40’erne hvor det for kvindernes vedkommende sker i 45-55 års alderen. Hvis du kun spiser begrænsede mængder fisk, æg og mælkeprodukter, kan det være nødvendigt at supplere din kost med et kosttilskud i form af kalktabletter og magnesium der bidrager til at vedligeholde normale knogler. Omega-3 er således også vigtigt hvis du ikke spiser fisk flere gange om ugen.

Kalk

En stor del af vores knogler består af mineralet calcium (i daglig tale kalk). Knoglerne skal livet igennem bruge kalk for at opbygge, reparere og vedligeholde knoglevæv. Derfor er det vigtigt at få tilstrækkeligt med kalk. Voksne har typisk brug for 800 mg kalk hver dag. Mejeriprodukter er den vigtigste kilde til kalk.

De fleste kan dække deres behov ved at indtage ½ liter mælkeprodukter dagligt. Hvis du ikke drikker mælk eller indtager andre mejeriprodukter, kan det være svært at dække kroppens behov for kalk. Her kan det være en god ide at supplere op med et kosttilskud. 

 

Magnesium

Magnesium er et vigtigt næringsstof. Magnesium bidrager til en normal muskelfunktion, nervefunktion og energistofskifte, samt bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Magnesium spiller en rolle i celledelingsprocessen, og indgår i en lang række processer i kroppen. Magnesium bidrager til en normal muskelfunktion og til at vedligeholde normale knogler.

Mineral Komplex Magnesium fra Mezina indeholder både magnesiumcitrat og magnesiumbisglycinat.

Ginseng

Ginseng planten blev opdaget for over 4000 år side i Koreas dybe skove og har i århundrede været anvendt som hjælp til at øge energiniveauet og præstationsevnen hos mænd.

Udover udholdenhed har ginseng også i mange år været kendt for at bidrage positivt til sexlysten og potensen. Ginseng har i forsøg vist gode resultater i forhold til seksuelle udfordringer, og bidrager bl.a. til gode seksuelle relationer ved at fremme potensen (erektionen), til at forbedre den fysiske og mentale formåen, og til at opretholde en god udholdenhed, energi og vitalitet.

50'ERNE - OVERGANGSALDER OG KALKTILSKUD

Tager du et tilskud af kalk? Ellers bør du tænke over om du får kalk nok enten via maden eller via et kosttilskud. Det er vigtigt, at du holder dine knogler stærke, da forbrændingen med alderen bliver lavere grundet reduceret muskelmasse. Et tilskud af magnesium, kan endvidere mildne generne i forbindelse med uro i benene – Magnesium bidrager til musklernes normale funktion.

Fed fisk, avokado, nødder og eksempelvis hørfrø er fuld af gode olier og kan styrke din hjerne, dit kredsløb og ikke mindst led og muskler.

Er du kvinde, kan du opleve gener i forbindelse med overgangsalderen – her er salvie og rødkløver kendt for at reducere generne i forbindelse med hedeture og svedtendensen i overgangsalderen. Urten Dong Quai – bedre kendt som den kvindelige ginseng har i generationer været anvendt som populært krydderi og kosttilskud i Østen, særligt til kvinder som har anvendt roden til generel vedligeholdelse af kroppens funktioner samt i forbindelse med menopausen.

Uanset alder er det altid vigtigt at have fokus på...

Immunforsvaret
Knoglesundhed
Energiniveauet
Aktivitetsniveauet

60'ERNE - D-VITAMIN OG VEDLIGEHOLDELSE AF LEDDENE

I 60’erne, er det fortsat vigtigt at du spiser sundt og varieret for at få alle de vigtige vitaminer og mineraler, som sikrer et aktivt og godt liv længst muligt. Husk også vitamin D og calcium for at vedligeholde knoglevævet.

Ømme og stive led og muskler kan være anstrengende at leve med og kan gøre en almindelig hverdag uoverskuelig. Særligt personer over 60 år kan opleve nedsat bevægelighed, når alderen trykker, og kroppen er blevet lidt slidt. Ingefær og gurkemeje er kendt for holde dine led og muskler smidige – kombiner evt. med vitaminer og mineraler som f.eks. vitamin C, chondroiton, vitamin D, kobber og mangan, som alle er med til at vedligeholde leddene.

Relevante produkter

Scroll to Top

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.